Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Birgitte Kjær
Foto: Birgitte Kjær
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Luksusbagere med lækre kager

Krisen er fortid. I hvert fald er tre luksuriøse bagerbutikker netop åbnet.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sachertorte og rugbrødshumpler

'Lagkagehuset' står der i versaler over den portlignende indgang til den nyeste filial af bagerkæden på Kultorvet. Under brune baldakiner står de lækkersultne forbipasserende nærmest i kø for at studere wienerbrød, linser og croissanter i vinduet.

Indenfor er det om at trække et nummer, for der er et mylder af kunder, og betjeningen går tjept.

»92! 93!« gjalder det ud i det store rum, hvor man kan tage plads på barstole langs vinduerne og spise sine varer.

Og udvalget er stort: På hylder og i montrer bugner det af rababer-, choko-, banan- og æblemuffins (17 kr. stykket), foccacia-brød (16 kr.) og rugsandwich med kylling, soltørrede tomater og salat. Fade på disken byder på smagsprøver af grove rugbrødshumpler.

Den eksklusive Christianshavnerkage, som er lavet af en nøddebund med kikseknas, jordbærmousse og toppet med flødeskum og bær, kan fås for 25 kroner. Og hvis man er klar til indtage en måneds kalorieforbrug i én omgang, kan man investere 94 kroner i en sachertorte.

Hvis man bare lige mangler et formfranskbrød (29 kr.), et rugbrød (35 kr.) eller en pose pebernødder (til den krydrede pris af 48 kroner) eller en kaffe 'to go' går det også at få.

Lagkagehuset, Kultorvet, åbent mandag-fredag kl. 6.30-19, lørdag-søndag kl. 8-18

LÆS ARTIKEL

Sukkersødt som i gamle dage

»Spis kage!«. Sådan lyder mottoet for det nyåbnede konditori i den halvhemmelige Pistolstræde bag Østergade.

Den franske dekapiterede dronning Marie-Antoinette, som har lagt navn til den københavnske kage-bager, svarede vist retteligt 'Så lad dem dog få kage', da hun hørte, at det fransk folk manglede brød op til revolutionen i 1789.

Men det skal ikke få flødeskummen til at skille: Kager er der rigeligt af på kondoriet - og af den fine slags med marcipanblomster, chokoladenet og anden pynt, der kræver tålmodigt håndværk. Dem kan man indtage under krystallysekronens skær i et stort lokale med spejle på væggene og hvidlakerede stole med hjerteformet ryg som var man i Wien anno dazumal.

Da IBYEN besøgte Antoinette var her flest gråhårede gæster, som sikkert forstår at sætte pris på ciselerede kagegafler, høje kageopsatser og beleven betjening.

Ud over kager kan man hos Antoinette også få sandwiches (55-65 kr.), morgenkomplet med rullepølse, pate, ost, wienerbrød og marmelade (69 kr.), en stor brunch med blandt andet laksetartar og rygeostsalat (135 kr.) samt te fra Kusmi (30 kr.) og kaffe brygget på Estate-bønner (en latte koster 35 kr.).

Indehaveren Allan Andersen har tidligere været chefkonditor hos Sheraton Copenhagen, Sheraton Bahrain, Sheraton Dubai - og hos Eriks Bageri.

Konditori Antoinette, Østergade 24 B2, 1100 København K, tlf. 33 36 17 55, åbent mandag - fredag kl. 9 - 18, lørdag 9-16.

LÆS ARTIKEL

Japansk-dansk i Nimb

Den japanske kæde Andersen Bakery er netop åbnet i Nimb i Tivoli i de 400 kvadratmeter store lokaler, der før husede Løgismoses gourmetsupermarked og Summerbirds flødebollefabrik.

Her bruges der ikke olie eller magarine, men godt med friskkærnet smør i kager og brød, så det smager. Kagecremen koges på sødmælk og æggeblommer, og fløden piskes af frisk fløde.

Det er nu bygget om, så der er bageri, konditori, chokoladebutik og et stort cafeområde, hvor man for eksempel kan spise laksesandwich med wasabicreme, couscoussalat, blåbærtærte og gourmethotdogs med kantarelremoulade. Menuen er altså ikke hverken udpræget dansk eller japansk, men snarere moderne og international.

Cafeens aftenkort byder på retter i forretsstørrelse som jordskokkebisque (55 kr.), kammusling-rødbede crudité med hasselnød og dild (60 kr.), grillet kalv med bøgehatte og løgpuré (85 kr.) og man kan drikke champagne, mousserende vin, rød- eller hvidvin dertil.

Andersen Bakery, Bernstorffsgade 5, 1577 København V, bageriet har åbent alle dage 7-18 tiden, køkkenet lukker ved 21 tiden og restaurant og hotdog-salg lukker kl. 22, dog 23 fredage og lørdage og kl. 24 de fredage i december, hvor Tivoli har længe åbent

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden