0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Opskrifter med kantareller: Pluk og spis skovens gyldne dame

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Eva H. Tram
Foto: Eva H. Tram
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kantareller anses med rette (sammen med karljohan) som dronningen af skovsvampene, og den er samtidig med sin pangfarvede kulør forholdsvis let at få øje på. I hvert fald når man har øjnet den første. Når der endelig dukker en enkelt op, har den som regel nogle venner med, der står og lyser op, som åbenbarede de sig pludselig ud af det bare ingenting.

Så ud med svampekurven og pluk: Det er svært at gå helt skævt af kantarellen, men som med alle svampe skal du naturligvis være sikker i din sag, inden du sætter noget til livs eller tilbyder det til andre.

Har man først lært den at kende, er den dog nærmest umulig at tage fejl af. Men hvis du er i tvivl – eller uden held på svampeturen – finder du garanteret kantareller hos din grønthandler, nu hvor det er sæson.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce