0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Skaber balance i maden: Høst overfloden af gratis brombær

Både i det søde og det salte køkken fungerer brombær med deres syre, sødme og smukke farve.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Eva H. Tram
Foto: Eva H. Tram
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I gamle dage brugte man brombærbuske som værn mod fjender, og med deres uvenskabelige torne er de heller ikke sådan at spøge med. Særligt ikke den vilde variant, som til gengæld byder på søde og saftige sortlilla bær, som du kan plukke ganske gratis flere steder, end du måske tror. F.eks. langs de gamle banelegemer bag Kløvermarken og nybyggerierne på Amager, hvor brombærbuskene vokser frodigt med frugt nok til alle, som orker at plukke.

Brombærret er et fantastisk bær, fordi det er så alsidigt velfungerende i både det salte og det søde køkken, hvor det med sin aromatiske syre er pragtfuldt som modvægt til fedme og til at skabe balance i maden. De koster som regel det hvide ud af øjnene, hvis de skal erhverves i det lokale supermarked, men plukker du dem selv, kan du give den gas med dette luksusbær i maden, uden at det sætter husholdningsbudgettet i en anstrengt situation. Så nyd det sidste af sommeren, tag lange ærmer og handsker på, og kom ud, og pluk brombærrene, mens de er der.

Denne friske salat er ikke alene oplagt tilbehør til sommermaden, men også en fryd for øjet med sine mange nuancer af lilla.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden