0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Lær at lave dine egne asiatiske streetfood-lækkerier med Carsten Kyster

Streetfood spises på farten, stående eller gående, og giver os mulighed for at få et hurtigt og ærligt måltid – ganske uhøjtideligt, hvor du nærmest er inviteret med indenfor i køkkenet og kan få en sludder med kokken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Da Carsten Kyster og hans kæreste købte en foodtruck for godt syv år siden, var det med et ønske om at bringe bare en brøkdel af det vibrerende thailandske gadekøkken med hjem til Danmark.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mange forbinder streetfood med fastfood, men det kan meget mere – det kan være gedigent madhåndværk samt autentiske og smagfulde retter – ofte fra verdenskøkkenerne.

Jeg har spist mig igennem mange dele af verden, men der, hvor jeg finder den mest autentiske og ærlige mad, er hos det lokale gadekøkken. Mit hjerte banker især for Sydøstasien og ganske meget for Thailand, som jeg besøger minimum en gang om året.

Her har mange af de buldrende gadekøkkener eksisteret i årtier – nogle endda i flere generationer. Og de laver typisk kun én ret, som de så til gengæld laver til perfektion. Det er simpelthen deres eksistensgrundlag. Jeg er ikke landet ret længe i Thailand, før jeg har placeret mig mellem larmende tuk-tuks, blikende neonlys, mylder af mennesker og osen fra den sydende wok på en lille plastiktaburet balancerende med skoldhed nudelsuppe i skødet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce