0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvorfor al den snak om tarmbakterier? Giv dine tarme levende og fiberrig mad

Krible krable. Du har sandsynligvis for længst fanget, at tarmbakterier er værd at værne om, men vil du have opfrisket hvorfor, så læs med her.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det vakte mere end almindelig opsigt, da en ung mediciner i 2014 erobrede den tyske bestseller-liste med bogen ’Tarme med charme’ – alt om et underkendt organ, hun beskrev som ’hjernens vigtigste rådgiver’. Der gik ikke lang tid, før det begyndte at syde og boble med surdeje, kimchi, kraut og kombuca i sylteglas og fermenteringskrukker, og i dag er levende mad en trend, der stadig er hottere end et fonduekar med boblende ost.

Men hvorfor al den ståhej om tarmbakterier?

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.