0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Få overblikket: De her 6 madvarer er i sæson lige nu

Det spirer og gror på ny, og the ’hungry gap’, som briterne kalder forårssæsonen på grund af manglen på grønt, er ved at være slut.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når foråret kommer, svømmer de lange slanke hornfisk fra Kattegat og Nordsøen ind mod land for at gyde i vandet nær kysterne. At der er ben i fisk, ved enhver, men helt specielt for hornfiskens ben er, at de er grønne. Det skyldes det naturlige farvestof biliverdin, der opstår, når fisken nedbryder slidte blodceller. Farvestoffet transporteres herefter ud i fiskens knogler, hvilket sandsynligvis gør det lettere for hornfiskens yngel at skjule sig blandt tang og alger på lavt vand.

De grønne ben er således et levn fra deres tid som unger. Hvis du ikke selv har været ude med krog og line, kan du købe dem renset hos fiskehandleren, men du kan også spare lidt og gøre det selv. Husk, at fisken skal lugte af hav og ikke havn. Gør den det, er den ikke frisk.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce