0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madskole: Sådan mestrer du hvide asparges som på Dragsholm Slot

Køkkenchef Claus Henriksen viser hvordan.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Marie Bentzon/Freelance
Foto: Marie Bentzon/Freelance
Madskole
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Madskole
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Ingredienser

2 kg hvide asparges
1/2 daggammelt brød
20 g smør
friske urter
2 æggeblommer
1 spsk. hvidvinseddike
5 dl rapsolie
1/2 spsk. sennep

Sådan gør du:

1. Vask de hvide asparges, og pluk nogle vilde urter til retten. Du kan også fint bruge eksempelvis kørvel eller dild fra supermarkedet.

Marie Bentzon
Foto: Marie Bentzon

2. Knæk eller skær det nederste stykke (ca. 3 cm alt efter længden) af dine asparges, men smid det ikke væk. Det skal bruges til at lave olie.

Marie Bentzon
Foto: Marie Bentzon

3. Hæld olie og aspargesender i en gryde. Varm op til ca 110 grader, så olien står og bobler. Kog i cirka 10 minutter, og lad olien køle helt af, før du sier den.

Marie Bentzon
Foto: Marie Bentzon

4. Tag den ene halvdel asparges, og skær dem i tynde strimler på langs på et mandolinjern. Du kan også bruge en tyndskræller.

Marie Bentzon
Foto: Marie Bentzon

5. Læg de tynde aspargesstrimler i en beholder med isvand, så de sætter sig og bliver godt sprøde.

Marie Bentzon
Foto: Marie Bentzon