0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nemt, sundt og godt: Dahl med spinat, yoghurt og koriander

Spis ris, fladbrød, papadam og en salat med sprøde grøntsager til linsegryden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Dahl er en skøn og mættende klassisk vegetarret, som har masser af smag takket være de mange krydderier.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Ingredienser

250 g røde linser
1 løg
3 fed hvidløg
ca.1 1/2 spsk. fintrevet eller -hakket ingefær
1/2-1 chili
1-2 gulerødder i små tern eller groft revet
1/2 tsk. spidskommen
1/2 tsk. koriander
1 tsk. gurkemeje
1/4-1/2 tsk. sennepsfrø (kan udelades)
1 1/2 tsk. garam marsala
1-2 spsk. tomatpure
1 1/2-2 dåser hakkede tomater
1/2 dåse kokosmælk
50-75 g babyspinat
salt og peber
1/2-1 lime

Tilbehør
cremefraiche eller yoghurt naturel
frisk koriander

Sådan gør du:

  1. Skyl linserne i koldt vand, og kog dem da møre, ca. 20 minutter, i rigeligt kogende vand uden salt under låg.
  2. Pil løg og hvidløg, og skær dem i mindre tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skræl ingefæren, og skær den i små stykker. Skær chili i tynde skiver.
  3. Opvarm lidt olie i en gryde, og steg løg, hvidløg og gulerødder let gyldne og møre i ca. 5 minutter. Tilsæt ingefær, chili og krydderier, og steg fortsat 1 minut ved stille varme. Kom 1 1/2 dl vand, kogte linser, tomatpure og hakkede tomater ved, og lad det simre under låg i 10 minutter. Tilsæt kokosmælk og frisk spinat, og opvarm det kort. Smag til med salt, peber og lidt limesaft.
  4. Anret dahl’en i dybe tallerkener, og top den med en skefuld cremefraiche eller yoghurt og frisk koriander. Spis en god grøntsagssalat til, fladbrød og f.eks. sprøde papadam. Sæt lidt chilisauce på bordet som ekstra krydring til dem, som har lyst.

Tip: Tilsæt grøntsager, som du synes er skønne, f.eks. bladselleri, blomkål eller broccoli i mindre stykker – det passer rigtig godt til dahl. Lad dem koge med i gryden de sidste 4-5 minutter af kogetiden.