0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Rå jomfruhummer og iskolde æbler

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Iskoldt. En sådan ret med rå fisk og frosne æbler kræver, at alt omkring den er lige så koldt. Sørg for, at f.eks. tallerknerne holdes i fryseren indtil servering. Æblesorten skal være frisk og syrlig, jeg har brugt ingridmarie. Foto: Astrid Dalum.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sådan gør du
Kom to af æblerne i fryseren,dagen før retten skal serveres, og sørg for, at de er gennemfrosne inden brug.

Pil jomfruhummerne ud af skallen, og gem skallerne til noget fornuftigt.

Lav et lille snit på undersiden af halerne for at åbne dem, og hiv tarmen ud af dem.

Læg dem imellem to stykker grov plastik – en frysepose er glimrende til formålet – og bank dem flade med et enkelt dask med bunden af en lille gryde.

Læg halerne på frosne tallerkner og dryp med en smule balsamisk æbleeddike og olivenolie.

Drys salt og nogle få blade estragon ud over, og riv rigeligt af de frosne æbler over jomfruhummerne.

Spis i en fart.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts