Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Lars Strandberg/Lars Strandberg
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Risengrynis med safran og frugt med frost

Risengrød er nærmest obligatorisk til julens måltid. Gem lidt af grøden til denne is, der er et godt alternativ til børn og voksne, som har det svært med risalamande eller den varme grød, og gem evt. en hel mandel i isen, før den fryses.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan gør du:

Bring ris, vand og smør i kog i en tykbundet kasserolle. Lad det småkoge i 10 minutter. Del vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med stangen og mælken. Lad det simre langsomt, til det danner en tyk grød. Køl grøden af.

Bring sukker og vand i kog, og køl lagen af bagefter. Dyp bær og frugt i lagen, og vend dem derefter i sukker. Lad dem tørre på en rist eller et stykke bagepapir.

Læg husblassen i blød. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende i en skål. Bring fløde, mælk, safran og honning i kog, og skru lidt ned for blusset. Hæld blandingen op i skålen med sukker og æggeblommer, og rør det hele sammen. Tryk væden af husblassen, og rør gelatinen ud i blandingen. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og varm den forsigtigt op under omrøring – sørg for, at varmen ikke overstiger 85 grader. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt grøden. Hæld ismassen op i en form og stil den i fryseren.

Tag isen ud af fryseren i god til før servering (10-15 min.), og vend den ud på et flot fad. Pynt med ’frostet’ frugt.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden