Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lars Strandberg/Lars Strandberg
Foto: Lars Strandberg/Lars Strandberg
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Risengrynis med safran og frugt med frost

Risengrød er nærmest obligatorisk til julens måltid. Gem lidt af grøden til denne is, der er et godt alternativ til børn og voksne, som har det svært med risalamande eller den varme grød, og gem evt. en hel mandel i isen, før den fryses.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Bring ris, vand og smør i kog i en tykbundet kasserolle. Lad det småkoge i 10 minutter. Del vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekornene ned i gryden sammen med stangen og mælken. Lad det simre langsomt, til det danner en tyk grød. Køl grøden af.

Bring sukker og vand i kog, og køl lagen af bagefter. Dyp bær og frugt i lagen, og vend dem derefter i sukker. Lad dem tørre på en rist eller et stykke bagepapir.

Læg husblassen i blød. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende i en skål. Bring fløde, mælk, safran og honning i kog, og skru lidt ned for blusset. Hæld blandingen op i skålen med sukker og æggeblommer, og rør det hele sammen. Tryk væden af husblassen, og rør gelatinen ud i blandingen. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og varm den forsigtigt op under omrøring – sørg for, at varmen ikke overstiger 85 grader. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt grøden. Hæld ismassen op i en form og stil den i fryseren.

Tag isen ud af fryseren i god til før servering (10-15 min.), og vend den ud på et flot fad. Pynt med ’frostet’ frugt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden