0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Laks med pomerans

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Foto: Anne Li-Engström

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er oven i købet nemt at lave, også hvis man skulle være flere en gang i januar.

Tør laksen af med papir, og fjern nervebenene med en lille tang eller pincet. Man kan mærke dem med fingrene, de sidder i en stribe skråt på siden. De er bløde, men irriterende, for de forhindrer, at man kan skære fine skiver af den færdige laks.

Læg laksen i et lille fad, der passer, og gnid kødsiden forsigtigt ind i en blanding af krydderierne. Film tæt og stil fadet i køleskabet i minimum 24 timer og maksimum 48 timer.

Et par timer inden det skal spises, tages laksen ud. Tør den af med papir, og skær den i tynde, skrå skiver. Rør marinaden sammen i en skål, og vend lakseskiverne rundt i marinaden. Tag dem op, og bred dem ud på et fad. Drys med lidt strimler af den anden pomeransskal skåret i hånden eller med et juliennejern. Stil fadet køligt, men ikke i køleskabet, det tager smagen.

Spis med en skarp salat og sprødt brød.

Rester af laksen kan opbevares i køleskabet til næste dag.