Klassiker. Bollerne med creme er en rigtig fastelavnsklassiker. Cremen laves først, så den kan nå at køle af.  Foto: skovdal.dk

Klassiker. Bollerne med creme er en rigtig fastelavnsklassiker. Cremen laves først, så den kan nå at køle af. Foto: skovdal.dk

Opskrifter

Den hæslige slyngels fastelavnsboller

Opskrifter

Sådan gør du
Lav først cremen.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen og pisk majsstivelse i. Varm fløden op til kogepunktet, og hæld den i æggemassen. Hæld det hele tilbage i gryden, og bring cremen tæt på kogepunktet, mens der piskes. Tag cremen fra varmen, og bland mandlerne i.

Lav derefter dejen.

Rør gæren ud i den fingervarme mælk. Tilsæt sukker og 50 g af smørret, og bland det godt sammen med gærblandingen. Tilsæt kardemomme og mel. Ælt dejen sammen, og stil den til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtet viskestykke over.

Sæt ovnen på 225 grader. Ælt derefter resten af det bløde smør i dejen. Rul dejen ud til en firkant, der er 1/2 cm tyk. Skær firkanter ud af dejen, og kom en lille top kagecreme på hver. Fold dejen sammen om cremen, og sæt bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.

Pensl bollerne med æg, og bag dem i 15 min.

Rør flormelis, kakao og vand sammen til chokoladeglasuren, og kom den på bollerne lige inden serveringen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce