0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Arroz con verdura de la huerta (ris med grøntsager)

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
ENGSTRÖM ANNE-LI
Foto: ENGSTRÖM ANNE-LI
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En typisk sydspansk ting, der smager vidunderligt, og som ikke er særlig indviklet.

Skyl kikærterne og kom dem i en gryde med deres krydderier, 1 spsk. salt og 2 l vand. De behøver ikke komme i blød. Kog dem møre, det tager en times tid. Gem kogevandet. Knus safrantrådene til pulver i en morter, kom en spsk. vand over og lad det trække, til resten er klar.

Snit grøntsagerne i små pæne stykker. Lad hestebønnefrøene være hele. Fjern de ydre blade fra artiskokkerne og skræl stilken. Skær dem over på højkant og fjern hårtotten i midten. Klip så de stive spidser af de indre blade. Meningen er, at det, der bliver tilbage, er mørt og lækkert og kan spises, som en stor carciofini. Flæk chilien, ryst frøene ud og knus den i morter til groft pulver.

Snit hvidløgene i tynde flager. Det grønne fra forårsløgene snittes i tynde ringe, det hvide i 2-3 stykker. Si de flåede tomater, væsken kan indgå i den væske, der skal i retten.

Steg hvidløgsflagerne i olivenolien i en paellapande. Når de er lysebrune, kommer man grøntsagerne i og steger ved høj varme, til de bruner. Når de er halvvejs møre og fint gyldne, hælder man risene i. Rør rundt, tilsæt laurbær, chili, citronskal, safran, salt og peber. Sørg for at skylle hver en stump safran ud af morteren med en smule vand.

Rør i det, til risene er fordelt, så hælder man væsken i og rører rundt. Skru ned for varmen og lad det simre i tyve minutter, men uden at røre. Efter et kvarter drysser man med de finthakkede grønne forårsløgtoppe og de kogte kikærter og rører dem forsigtigt i.

Spis med det samme, drysset med persille, med masser af sprødt brød og en grøn salat.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce