0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Matzo ball soup

Selve suppen koges, dagen før den skal bruges. Dagen efter skummes fedtet af, og noget af det bruges til de jødiske melboller.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ingredienser:

1 stor kylling
2-3 gulerødder
1/2 selleri
2 persillerødder
2 porrer
3 løg
1/2 hvidløg
frisk timian
1 bundt persille
10-12 peberkorn
5-6 nelliker

Matzoboller
160 g matzomel eller samme mængde usødede kiks f.eks. Carr’s
4 æg
2-3 spsk. kyllingesuppe
2-3 spsk. kyllingefedt (fra suppen) salt og peber

1. Kyllingesuppe: Kom kyllingen i en gryde af passende størrelse, og hæld vand på, til det dækker. Bring vandet i kog, og skum af. Lad det simre i 20 minutter.

2. Kom de rensede og groft skårne suppeurter i gryden sammen med en stor kvist timian, et bundt persille samt peberkorn og nelliker. Lad suppen koge roligt i 30-40 minutter.

3. Fisk kyllingen op, og skær brystkød og lårkød fra. Det kan bruges til kyllingesalat, sandwich eller til tarteletter med høns i asparges. Kom skrog og ben tilbage i suppen, og kog den yderligere i en times tid.

4. Si suppen, og kog den ind, til den smager godt. Salt den. Lad den køle hurtigt af, og sæt den dernæst på køl natten over. Dagen efter kan man med let hånd fjerne fedtlaget på toppen. Men gem det endelig, for det skal bruges til matzobollerne.

5.Matzoboller: Hvis man ikke kan skaffe matzomel, kan Carr’s tynde usødede kiks bruges i en snæver vending. Knus dem til relativt fint mel i blenderen. Pisk æggene, kyllingesuppen, fedtet samt salt og peber sammen. Rør matzomel eller knuste kiks i, og sæt blandingen i køleskabet i en times tid. Den skulle gerne have samlet sig til en nogenlunde fast dej.

6. Med våde hænder formes boller på størrelse med golfkugler eller måske lidt mindre. Kog bollerne i saltet vand i ca. 15 minutter, og kom dem derpå i suppen, som serveres rygende varm med lidt klippet dild på.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts