0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Marvpibeben og gremolata

En klassisk gremolata af persille, hvidløg og citron er en kraftig smagskatalysator for alt, hvad der måtte have behov for et spark i røven. Til denne ret skal alle tre elementer hakkes godt sammen, så smagene blandes og udvikles.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sådan gør du:
Forvarm en ovn til 200 grader, og sæt benene ind i 45-60 minutter. Stik en nål ind i midten af et af benene fra siden, og mærk efter på læben, om nålen er varm, og dermed om benene er varme indeni. En del af fedtet vil løbe fra, og marven vil skrumpe en del ind.

Pluk persillen, skyl den grundigt, og tør den endnu grundigere. Det er vigtigt, at både persille, citron og hvidløg er tørre, når man går i gang med at hakke dem, ellers bliver gremolataen mere pureret end hakket. Riv citronskallen på et rivejern direkte på et skærebræt. Undgå at få det hvide med fra citronen, da det giver en bitter smag. Knus hvidløgsfeddene, og hak det hele sammen med persillen, til det virker homogent og forholdsvis fint.

Server marvpibebenene med gremolataen til – og eventuelt lidt toast eller et godt groft brød.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts