Smagstæsk. Ristet marv, som er fyldigt, fedt og blødt, skriger på gremolata. Det skal prøves. Bestil marvpibebenene hos din slagter. Gremolataen kan også serveres til f.eks. grillede lammekoteletter, et stykke pocheret fisk eller bare en helstegt kylling.

Smagstæsk. Ristet marv, som er fyldigt, fedt og blødt, skriger på gremolata. Det skal prøves. Bestil marvpibebenene hos din slagter. Gremolataen kan også serveres til f.eks. grillede lammekoteletter, et stykke pocheret fisk eller bare en helstegt kylling.

Opskrifter

Marvpibeben og gremolata

En klassisk gremolata af persille, hvidløg og citron er en kraftig smagskatalysator for alt, hvad der måtte have behov for et spark i røven. Til denne ret skal alle tre elementer hakkes godt sammen, så smagene blandes og udvikles.

Opskrifter

Sådan gør du:
Forvarm en ovn til 200 grader, og sæt benene ind i 45-60 minutter. Stik en nål ind i midten af et af benene fra siden, og mærk efter på læben, om nålen er varm, og dermed om benene er varme indeni. En del af fedtet vil løbe fra, og marven vil skrumpe en del ind.

Pluk persillen, skyl den grundigt, og tør den endnu grundigere. Det er vigtigt, at både persille, citron og hvidløg er tørre, når man går i gang med at hakke dem, ellers bliver gremolataen mere pureret end hakket. Riv citronskallen på et rivejern direkte på et skærebræt. Undgå at få det hvide med fra citronen, da det giver en bitter smag. Knus hvidløgsfeddene, og hak det hele sammen med persillen, til det virker homogent og forholdsvis fint.

Server marvpibebenene med gremolataen til – og eventuelt lidt toast eller et godt groft brød.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden