0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Deli cheese cake

Den delikate kage med flødeostefyld findes i et hav af varianter. Her er en klassisk og neutral version.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ingredienser:

Bunden
125 g hvedemel
50 g sukker
1 tsk. reven citronskal
2 tsk. vaniljesukker
120 g blødt smør 1 æggeblomme

Fyld
500 g flødeost
150 g sukker
1 1/2 spsk. mel
1-2 spsk. citronsaft
reven skal af 1 citron
2 tsk. vaniljesukker
3 æg + 1 æggeblomme
4 spsk. fløde

1. Til bunden kommes mel, sukker, citronskal og vaniljesukker i en skål. Smørret smuldres i, til det ligner krummer, og dejen samles hurtigt med æggeblommen. Drys med lidt mel, pak dejen ind i film, og lad den hvile på køl i en times tid.

2. En springform på omkring 22 cm i diameter og cirka 5 cm høj smøres med smør og pudres med mel. Rul dejen ud, og kom den i formen. Den behøver ikke at nå helt op til kanten. Bag bunden blindt ved 175 grader i 10-15 minutter, til den er lysebrun, og lad den køle af.

3. Til fyldet kommes flødeosten i en skål og piskes igennem til den er blød. Rør sukkeret i lidt ad gangen, derpå mel, citronsaft og -skal, vaniljesukker, hele æg, æggeblomme og fløde. Cremen skal være helt glat og uden klumper.

4. Varm ovnen op til 250 grader. Kom fyldet i formen, og bag kagen, til den begynder at få en gyldenbrun overflade. Tag den ud og lad den køle af i 30 minutter. Sænk varmen til 175 grader, og bag tærten færdig i cirka 25-35 min. Lad tærten køle helt af, før den tages ud af formen. Den må meget gerne stå en nat i køleskabet, før der spises af den.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts