Kulørt. De sprøde crackers med ost kan serveres alene eller med dip.
Foto: Columbus Leth

Kulørt. De sprøde crackers med ost kan serveres alene eller med dip.

Opskrifter

Crackers med fennikelfrø og ost

Til Nordic Sling passer disse lækre knækbrødskiks med ost, som sagtens kan serveres alene, men som også smager godt med dip rørt af lige dele rygeost og græsk yoghurt eller cremefraiche. Smag dippen til med salt, peber og måske hvidløg eller purløg.

Opskrifter

1. Bland havregryn, mel, frø, fennikelfrø, salt og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt olie og vand, og ælt dejen grundigt sammen. Den skal være meget fast, klæg og smørbar.

2. Læg bagepapir på en bageplade, og kom dejen ud på bagepladen. Pres dejen ud på bagepladen med let fugtige hænder, til den er 5-6 mm høj. Skær dejen ud i 25-30 stykker (eller som du lyster) med en skarp kniv. Skær ikke helt igennem dejen. Riv ost over, til du skammer dig.

3. Bag kiksene ved 200 grader (ikke varmluft) i cirka 20 minutter, til de er godt gyldenbrune. Afkøl knækbrødene helt på en rist, og opbevar dem i en kagedåse.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce