0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Sommeræggekage med bacon

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
ANDERS SCHØNNEMANN
Foto: ANDERS SCHØNNEMANN
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sådan gør du

Skrub og halver kartoflerne, pil løget, og skær det i tynde både.

Skær eventuelt skind af baconen, og skær den i så tynde skiver som muligt. Steg den på en stor, varm pande ved høj varme uden fedtstof, på begge sider, ca. 5 minutter i alt, skru lidt ned for varmen, og vend det nogle gange undervejs. Det skal være sprødt og mørkebrunt.

Læg det på en tallerken med køkkenrulle, som opsuger overskydende fedt. Hæld fedtet af panden, og tør den godt af. Tilsæt olie, og steg løg og kartofler ved højeste varme under jævnlig omrøring. Skru ned til middel varme, og steg videre i ca. 10 minutter, til kartoflerne er næsten møre.

Pisk imens æggene sammen med salt og peber. Hæld det over kartoflerne, skru helt ned for varmen, og dæk gerne panden til med et låg eller sølvpapir. Lad det stege, til æggemassen er helt stivnet – 6-7 minutter.

Server kagen med bacon på toppen og hakkede krydderurter.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts