Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mikkel Adsbøl
Foto: Mikkel Adsbøl

Inderst inde. Lever og andet indmad får ofte folk til at rynke på næsen, men det er sundt og rigtig palæomad, og Thomas Rode har i sin opskrift på kalvelever forsøgt at kamuflere den lidt skarpe smag.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kalvelever og sojasmør med grape og peber

Lever er meget sundt, og vi bør spise mere indmad. Men Thomas Rode Andersen har det som mange andre lidt svært med lever, som han har forsøgt at lave »på 50.000 måder«. I denne ret sørger samspillet af sure, søde og bitre smage for at tage den påtrængende smag, lever kan have.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan gør du:

1. Skær blodårer og den yderste seje hinde fra leveren, og skær den i ensartede skiver på ca. 1/2 cm i tykkelsen.

Krydr dem med friskknust sort peber. Bland sesam og hørfrø, vend leverskiverne heri, og steg dem ganske kort (1-2 minutter) på begge sider i usaltet smør.

Leveren skal steges rosa, ellers bliver resultatet grynet og tørt. Krydr med flagesalt efter stegningen.

2. Skær roden af forårsløgene, fjern det yderste seje lag, og skær den grønne top af (hak toppen og gem den til saucen).

Sautér forårsløgene møre i lidt smør og lidt vand tilsat salt og peber. Pil og hak løget og sautér det i smør i en ny gryde.

Skyl spinaten og vend den heri. Bland det hele sammen. Krydr omhyggeligt med salt og peber.

3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefæren og snit den fint. Bland løg, hvidløg, ingefær, smør, tamari og limesaft, giv det et lynhurtigt opkog, og lad saucen trække.

4. Skær top og bund af grapefrugten. Skær så meget af, at frugtkødet tydeligt ses.

Skær herefter med savende bevægelser skallen af umiddelbart inden den hvide hinde, og følg den ned mod bunden, så kun hinde og skal skæres bort.

Skær herefter grapefrugtkødet i fileter ved at skære ned mellem membranerne. Skær fileterne i trekanter på tværs.

Skyl peberfrugten og skær den i terninger. Giv saucen et hurtigt opkog, og kom grapefileter og peberfrugttern samt toppen af forårsløgene i.

5. Anret de rosastegte leverskiver med grøntsagerne og kom lidt sauce hen over.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden