Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nudelsalat med bok choy, kylling, ingefær og chilisauce

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser:

400 g æggenudler
400 g kyllingefilet
1 spsk. sesamfrø
2 tsk. sesamolie
2 spsk. olie
50 g ingefær, skåret i strimler
2 fed hvidløg, fint snittet
2 spsk. soya
200 g bok choy/kinakål
4 forårsløg, fint snittet
1/4 bdt. koriander, groft hakket
1/4 bdt. thai basilikum, plukket i blade
2 dl sød chili sauce

Sådan gør du

Hæld 1 liter kogende vand over æggenudlerne, og lad dem trække i ca. 20 minutter. Hæld herefter nudlerne i en sigte for at dryppe af. Vend kylling med sesamfrø og sesamolie. Steg kyllingen sammen med ingefær og hvidløg af i varm olie i en wok eller stor gryde i ca. 3-4 minutter.

Kom nudlerne i gryden, og lad dem stege med i ca. 4-5 minutter. Snit bok choy fint, og vend det sammen med kylling, nudler, forårsløg, koriander, basilikum og chili sauce. Anret nudelsalaten i kinabokse eller skåle, og spis med pinde.

Det kan du drikke til

Vinekspert Henrik Steen Andersen anbefaler: I nudelsalaten trækker de på samme tid neutrale, lidt hotte, krydrede og friske ingredienser mod et ret komplekst udtryk i drikkevarerne, i dette tilfælde øl – det kunne være en IPA, India Pale Ale, som fås i fine danske og udenlandske udgaver.

Brooklyn Brewery’s er måske den bedste. Der er frugt, bitterhed og friskhed i disse øl. Den skal kun være let afkølet og drikkes i store vinglas. Samme øl-type kan bruges til bøgehattene, som er knap så komplekse i smagen.

I muslingerne er der lidt mere bid fra chilien og mere tydelig syre fra lime. En tysk riesling i Kabinett- eller Spätlese-klasse vil med sin diskrete sødme og klare syre pakke retten smukt ind. Denne vin holder lav alkohol og egner sig fint til det fjernasiatiske køkken.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden