Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Østen er meget ny for mig da jeg sidste år var i Thailand for første gang. Det var en fantastisk kulinarisk rejse som måtte gentages igen i år og inspirationen kan hentes i spandevis på de små gadekøkkener der er overalt i landet.
Foto: Adrain Joachim

Østen er meget ny for mig da jeg sidste år var i Thailand for første gang. Det var en fantastisk kulinarisk rejse som måtte gentages igen i år og inspirationen kan hentes i spandevis på de små gadekøkkener der er overalt i landet.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gulerodsthaisalat

Denne opskrift er inspireret af den klassiske thailandske papayasalat med en noget mindre eksotisk hovedrolleindehaver, nemlig guleroden. Husk, at den skal være grov, ikke noget med at hakke fint og gøre ved, det skal tæskes og serveres, helt som det er.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan gør du:
Papaya, som normalt er det, denne salat består af, er fantastisk, fordi den er saftig, men fast. For at gulerødderne skal kunne noget af det samme, er det nødvendigt at drysse dem godt med salt, så de blødgøres og safterne frigøres.

Skræl gulerødderne, og skær dem fint på en mandolin, drys saltet på, og vend dem godt rundt i det. Lad dem trække, mens de andre ting klargøres, eller mindst 15 min. Sørg for at riste jordnødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 10-12 min.

Kom palmesukker, fiskesauce og rejer i en morter, og knus dem let sammen. Sidste år tørrede vi nogle fjordrejer på restauranten, de er helt perfekte til formålet og jeg kan anbefale, at man prøver at tørre nogen selv, når de er i sæson og til at betale. De skal have omkring 24 timer ved 70 grader. Hvis man ikke har nogen selv, kan tørrede rejer fås i de fleste kinesiske eller thaiforretninger.

Pres limefrugterne ned i blandingen og smid skallerne med ned i morteren. Tilsæt chili, og knus derudad, til det hele er blandet godt sammen.

Thaierne spiser en sådan salat ekstremt spicy, det behøver den ikke helt at være, men det bliver kedeligt helt at undlade en smule brænden på læberne. Man bestemmer selv, vær også opmærksom på, at selv om det måske ikke virker så spicy til at starte med, kan det pludseligt tage fart, hvis det hele ligger og marinerer i længere tid. Skyl gulerødderne fri for saltet, og vend sammen med saucen. Lad det hele marinere i 5-10 min, og spis med stor glæde.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden