0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Koldhævet maltbrød

Engang fik jeg serveret brød med malt på en restaurant i Roskilde, bagt på masken, der er et restprodukt fra ølbrygningen. Jeg har været på jagt efter smagen siden og har nu fået mask og maltmel (malede maltede korn) fra Herslev Bryghus. Jeg har dog kun brugt maltmel her, for det kan flere få fat i. Jeg har også prøvet at bruge maltøl i stedet for vand, og det fungerer også fint.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

1. Rør gær, salt og maltmel ud i vandet. Tilsæt mel, og rør dejen godt sammen, den skal være klæg og fast.

Hæld dejen i en smurt rugbrødsform på 1,5-2 liter eller i en lille bradepande med bagepapir, pensl med olie, kom plastikfilm på, og stil den i køleskab til næste dag.

2. Bag brødet i ved 200 grader (ej varmluft) i 1 time for brød i form og 45 minutter for brød i bradepande. Tag brødet ud af formen straks efter bagningen, og lad det blive koldt, før du skærer det.

Tip Skærtoft Mølle forhandler maltmel. Hvis du får fat i noget mask fra et bryghus, så frys det ned i portioner a 200 g. Tø det op, og erstat noget af grovmelet med det.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts