0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Scones med chokoladestykker

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

10 stk.

Ingredienser

300 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. salt
30 g sukker
115 g usaltet smør
Ca. 1/2 dl kærnemælk
100 g hakket mørk chokolade
100 g hakkede abrikoser eller rosiner (kan udelades)

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland mel, bagepulver, natron, salt og sukker i en skål.
  3. Skær smørret ud i små firkanter og smuldr dejen mellem fingrene, til den får konsistens som reven parmesanost.
  4. Kom lidt kærnemælk i dejen, til den hænger sammen.
  5. Ælt de tørrede frugter og den hakkede chokolade ind i dejen.
  6. Rul den ud i 2,5 centimeters tykkelse og skær den ud i små trekanter på ca. 6 cm på hver led.
  7. Trekanterne anbringes på en bageplade med bagepapir og bages i 20 minutter.

Opskriften stammer fra Rasmus Bo Bojesens bog 'Sans for chokolade'. Ligesom opskriftbillederne af Egon Gade er fra Bogen.