Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Blåmuslinger og tomatsaft

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når man kører tomater igennem en juicer, deler saften sig nærmest i to.

Selve frugtkødet går fra, og over tid lægger det sig over en klar, intenst smagende tomatsaft. Dette kan udnyttes ved at lade tomatjuicen dryppe af i en sigte, der er foret med et stykke papir.

Til denne meget sarte ret skal blåmuslingerne have en lidt anderledes behandling end normalt.

De skal tilberedes mindre for at få det fulde udbytte af smagen. I stedet for at dampe dem med hvidvin, som der ellers er tradition for, så blancheres de i få sekunder i saltet vand.

På den måde kan man pille de supersaftige muslinger ud af skallerne, og selv om det selvfølgelig er lidt mere krævende, vinder man meget.

Både i smag og konsistens.

Sådan gør du

Vask tomaterne grundigt, og skær dem i kvarte.

Juice dem i en grøntsagsjuicer og hæld dem over i en sigte beklædt med et stykke køkkenrulle. Lad juicen hænge over en skål i en times tid, mens det andet klargøres.

Sæt nogle liter vand over med en god håndfuld salt og lad det komme op at koge.

Læg i mellemtiden muslingerne i blød i vand, og skyl dem fri for sand og andet.

Brug en hulske til at smide en lille håndfuld muslinger i vandet og vende dem rundt dernede i omkring 10 sekunder.

Efter de 10 sekunder begynder de så småt at åbne sig på klem, og de kan tages op. Køl dem ikke ned, men pil dem ud af skallerne, mens de stadig er varme, enten ved at åbne skallerne helt op ved håndkraft eller ved hjælp af en lille spids kniv.

Forsøg samtidig på at få fjernet ’skægget’, der stikker ud. Hvis man har meget svært ved at tage skægget ud, har muslingerne ikke helt fået nok.

Blancher dem da i et par sekunder mere.

Lad muslingerne køle ned i den smule saft, der kommer ud af deres skaller, så de holder sig saftige og ikke tørrer ud.

Smid den overskydende tomatpuré fra og behold den klare saft.

Snit forårsløgene meget fint og anret muslingerne på en iskold tallerken, og drys med lidt forårsløg.

Hæld til sidst saften ved og server.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden