Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Au naturel. Risalamanden indeholder kun naturlige produkter. Vil man have en mere cremet konsistens, kan mandler og 4 dl af vandet udskiftes med en dåse kokosmælk light (400 ml). Kog ris med 400 ml kokosmælk og 3 dl vand i 30 min., og tilsæt 50-100 g smuttede hakkede mandler efter kogningen.
Foto: Columbus Leth/Columbus Leth

Au naturel. Risalamanden indeholder kun naturlige produkter. Vil man have en mere cremet konsistens, kan mandler og 4 dl af vandet udskiftes med en dåse kokosmælk light (400 ml). Kog ris med 400 ml kokosmælk og 3 dl vand i 30 min., og tilsæt 50-100 g smuttede hakkede mandler efter kogningen.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vegansk risalamande

I denne veganske risalamande er der hverken soja- eller mandelmælk fra karton – det er slet ikke nødvendigt, for den er lækker alligevel. Du kan smutte mandlerne eller lade være. Gør du det, ligner den mere almindelig risalamande.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser:

100 g mandler, evt. smuttede
1 vaniljestang
5+2 dl vand
100 g grødris 1/4-1/2 tsk. salt

Til servering
kirsebærsovs

Sådan gør du:

Overhæld mandlerne med kogende vand, lad dem stå 5-10 minutter, og smut dem ud af de løsnede hinder.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kog risene med vaniljekorn og -bælg ved svag varme i 5 dl vand i 10 minutter under låg.

Rør jævnligt.

Gem en mandel til mandelgave.

Blend mandlerne med 2 dl vand, til mandlerne er mellemfine. Kom dem ned til risene.

Kog op, og kog videre under låg ved svag varme, under jævnlig omrøring, til risene er bløde og har konsistens som tynd grød, ca. 15 minutter. Grøden bliver fastere, når den står.

Smag til med salt, og køl af.

Ved serveringen: Anret cremen i glas, og server sovsen til.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • 
    Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

    Du lytter til Politiken

    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

    Henter…

    Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

  • Du lytter til Politiken

    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

    Henter…

    I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden