Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: PETER HOVE OLESEN
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Laksetærte

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En grøn salat, gerne med finthakkede krydderurter som dild, estragon og kørvel i, er godt tilbehør til denne tærte.

Eller evt. en mild agurkesalat. Agurk og laks klæder hinanden.

Sådan gør du
Begynd med mørdejen, der tilberedes som beskrevet, bortset fra at man tilsætter cognac i stedet for vand. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en time.

Fyldet tilberedes således:

Tag 200 g af laksen fra og skær den i mindre tern. Resten af laksen skæres i grove stykker og kommes i blenderen sammen med de rensede champignon og smørret. Tilsæt hvidvin og fløde og blend, til farsen er jævn.

Smag til med salt, peber og muskat og lad farsen hvile køligt, til den skal bruges.

For en springform med høje sider med mørdej. Det skal nå helt op ad siderne, og der skal tages dej fra til et låg.

Pisk æggehviderne stive og bland dem med let hånd i farsen. Det skal ikke blandes alt for grundigt. Læg et lag fars i bunden af tærten og derpå halvdelen af de små laksestykker. Derpå endnu lidt fars og ovenpå resten af laksestykkerne. Slut af med et lag fars og luk tærten med dejlåget, som pensles med lidt æggeblomme. Skær et lille hul i midten af dejlåget, så dampen kan slippe ud. Bag tærten ved 180 grader i ca. 45 minutter, til den er gyldenbrun.

Smelt resten af smørret i en lille gryde og tilsæt de finthakkede krydderurter og citronsaft. Når tærten er bagt og har fået lov til at blive lunken, hældes smørret ned i hullet i tærten, hvorefter den serveres omgående.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden