0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Baked beans

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ingredienser:

250 g bacon
1 stort hakket løg
2 spsk. hakket hvidløg
500 g hvide bønner, udblødte natten over i vand
1 liter kyllingefond
2 1/2 dl brun farin
1 1/2 dl mørk sirup
180 g tomatpure
3/4 dl æbleeddike
1 spsk. chilipulver
2 tsk. sennepspulver
salt og peber

Sådan gør du
Baconen skæres i mindre tern og steges i en gryde med låg, der kan tåle at gå i ovnen. Det skal ikke blive sprødt, kun lige begynde at tage farve. Tilsæt det hakkede løg og hvidløg og lad det klare sammen med baconen.

Tilsæt de udblødte bønner og vand, så det lige dækker, samt yderligere en liter kyllingefond. Skru ned for blusset, læg låg på, og lad det simre, til bønnerne er knap møre, ca. en times tid. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland alt godt. Læg låg på gryden, og sæt den ind i ovnen på 175 grader i et par timer.

Kig til bønnerne en gang imellem, og tilsæt eventuelt lidt mere væske. Skru ovnen ned til 120 grader, og giv den en time mere, hvorefter bønnerne er klare. Smag eventuelt til med salt og peber.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden