Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
columbus leth
Foto: columbus leth
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nordisk hummus af flækærter med ristede hasselnødder og ramsløg

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ingen hemmelighed, at jeg er hummus-aficionado, og denne nordiske version styrer for vildt.

Hvis du bruger hurtigversionen af guleærter, Møllerens gule ærter, er hummussen lavet super hurtigt.

Sådan gør du Kog ærterne i vandet uden salt. Det tager ca. 5 minutter med de hurtige Møllerens gule ærter og giver en jævn puré. Rør jævnligt undervejs.

Kog den lidt ind, hvis den er for flydende, men vær opmærksom på, at den tykner, når den bliver kold. Tilsæt i så fald lidt koldt vand.

De almindelige flækærter skal koge ca. 1/2 time uden salt, til de er helt bløde. Si kogevandet fra, og gem det.

Rist nødderne i ovnen eller på panden (se tip). Kør dem i en foodprocessor, til de er let grove. Tag et par skefulde fra til pynt.

Kom de let afkølede ærter ned til hasselnødderne sammen med hele ramsløg eller presset hvidløg, salt, eddike samt kogevand lidt ad gangen, hvis du bruger hele ærter. Kør, til massen er ensartet, og smag til med eddike og salt.

Den skal ikke være for fast, men blød og cremet. Anret som på foto, dryp med olie og drys med hasselnødder.

Spis med brød til og til.

Tip

Ovnen: Rist nødderne hele i et fad i ovnen ved 175 grader varmluft (200 grader uden varmluft) i 10-15 minutter, vend/ryst undervejs. Når de er godt brune, og den brune hinde nemt kan løsnes, er de klar. Så er de gyldenbrune under hinden.

Placer nødderne i rent viskestykke, og nulr hinderne af. Ryst straks viskestykket ud ad vinduet, ellers har du hinder alle vegne.

Panden: Hak nødder, før du rister dem, ellers fremhæves smagen ikke på samme måde som i ovnen.

Sorter smulderet fra de hakkede nødder fra for at undgå, at de brænder på. Det gøres lettest ved at tage nødderne over på stegepanden mellem tre fingre.

Denne metode gør hummussen lidt mere pikant bitter, da mange af hinderne ender i retten.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden