Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Havearbejde. Hos Noma er konceptet ofte at servere hovedråvaren sammen med det, der ville omgive den i naturen. En af Nomas sjoveste kreationer er f.eks. friske radiser i "jord".
Foto: DITTE ISAGER

Havearbejde. Hos Noma er konceptet ofte at servere hovedråvaren sammen med det, der ville omgive den i naturen. En af Nomas sjoveste kreationer er f.eks. friske radiser i "jord".

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Radiser i potte

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 pers.

Ingredienser:

16 lange radiser
8 g persille
8 g purløg
5 g estragon
5 g kørvel
5 g skalotteløg
125 g fåremælksyoghurt
15 g kapers
50 g mayonnaise
5 g Thick & Easy

Maltjord, dag 1
175 g mel
85 g maltmel
50 g hasselnøddemel
25 g sukker
75 g lagerøl

Maltjord, dag 2
40 g mel
20 g maltmel
50 g hasselnøddemel
4 g fint salt
60 g smeltet smør
havsalt

Sådan gør du

Radiser: Skyl radiserne og skær bunden af. Trim de fleste blade af, og gem kun de pæneste.

Urtecreme: Hak urter og skalotteløg groft. Blend alle urter, kapers og yoghurt i en Thermomix. Blend mayonnaisen i, og passér igennem en sigte. Blend det hele med Thick & Easy.

Maltjord: Dag 1. Forvarm ovnen til 90 grader. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og kom dem i en foodprocessor. Blend tre korte gange, mens øllen tilsættes. Spred ud på en bakke, og tør blandingen i ovnen i 3-6 timer. Sorter de største klumper fra den tørre blanding. Dag 2. Bland alle ingredienserne på samme måde som dag 1: Begynd med de tørre ingredienser, og tilsæt dernæst smør. Bland med hænderne de to portioner grundigt sammen for at undgå klumper.

Anretning: Sprøjt to potter halvvejs fyldt med urtecreme ved hjælp af en sprøjtepose. Krydr radiserne med havsalt, og stik dem ned i cremen. Drys maltjord på toppen, så det helt dækker urtecremen og delvis radiserne.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden