0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Gratineret fisk med spinat og parmesan

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Til 4 personer

Ingredienser

450 g frossen spinat i hele blade
500 g rødspættefileter
3 dl fløde
1,5 dl fint- og friskrevet parmesan
4-5 spsk. kryddersmør (se opskrift nedenfor)

Kryddersmør
1 pk. smør
4 spsk. skyllede saltede kapers
tynd gul skal af 2 citroner
1 stor spsk. dijonsennep
6-8 ansjosfileter i olie
et bundt dild
et bundt persille
et par kviste frisk basilikum

Fisk og spinat sammen, kronet med parmesan, er en gammel traver, nærmest retro.

Problemet er, at samtidig med at det er håbløst umoderne, så smager det bare forbandet godt.

Sådan gør du

Tø spinaten op, vrid væden af og læg den i et ildfast fad. Fordel halvdelen af kryddersmørret over spinaten. Læg fileterne taglagt oven på spinaten, hæld fløden over, krydr med peber og groft salt og fordel resten af kryddersmørret over fisken. Til slut drysses hele redeligheden med parmesan.
Kom fadet i ovnen 8-10 minutter, før retten skal spises, ved 250 grader. Så snart den er yndigt brun ovenpå, er fisken færdig og skøn.
Spis med jasminris og en hel masse salat.

Sådan gør du (Kryddersmør)

Det er klart nemmest at lave kryddersmør i en foodprocessor, her skræller man citronen tyndt, skyller krydderurterne og de saltede kapers. Kommer det i maskinen på en gang og kører, til smørret er blødt og alt finthakket. Hvis man vil have krydderurter og kapers i mere grov tilstand i sit kryddersmør, kører man alt det andet først, til det er blødt, og kommer de sidste ingredienser i lige til sidst.
Eller man river citronen fint, skyller urter og kapers og moser det hele sammen i en skål, indtil det er godt blandet. Ansjoserne desintegrerer i begge tilfælde totalt.
Med maskine behøver smørret ikke være blødt, i hånden skal det være til at røre.