Smag. Fra venstre mod højre: 4. salsa verde, 5. oliventapenade og 6 harissa.
Foto: Columbus Leth

Smag. Fra venstre mod højre: 4. salsa verde, 5. oliventapenade og 6 harissa.

Opskrifter

Harissa

En nordafrikansk chilisauce, som både kan laves i en tør og våd version. Denne harissa er den friske, våde type, som enhver marokkaner har med i sin madpakke.

Opskrifter

1 portion

Ingredienser

250 g syltet rød peber – se note

2 fed hvidløg

1/2 citron, saft og skal heraf

1-2 store røde chilier

1 dl olivenolie

1/2 bdt. frisk koriander

1/2 bdt. frisk marokkansk mynte

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt korianderfrø

1 tsk. salt

sukker

1. Blend peber med hvidløg, citronsaft og -skal, chili og olivenolie til en grov pasta.

2. Blend det godt sammen krydderurterne og de tørrede krydderier. Smag til med salt og en anelse sukker.

3. Lad harissaen trække i mindst en time inden servering. Den kan desuden opbevares i et glas med tætsluttende låg i en uge på køl.

Note: I stedet for syltet rød peber kan du selv tage tre peberfrugter og grille dem i ovnen eller på en grill, til de er godt grillede og falder sammen. Kom herefter pebrene i en pose og køl dem ned. Pil skindet af og fjern kernerne.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden