Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Den sprøde krydderiblanding med lakrids er god til kylling, men prøv den også i salater, supper og til grønt.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til salat og godt brød: Kylling med lakridsdukkah

Dukkah er en egyptisk krydderblanding, som typisk bruges som snack eller forret sammen med god olivenolie og brød. Lakridsversionen er bestemt ikke egyptisk, men virkelig skøn! Her er den brugt som topping på kylling.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

3-4 personer

Ingredienser

1 dl sesamfrø

1 dl hakkede mandler

1 tsk. korianderfrø

1 spsk. fennikelfrø

1 tsk. flagesalt

1 tsk. groft lakridspulver

1/2 tsk. chiliflager

6-8 kyllingeoverlår

lidt olivenolie

Sådan gør du:

  1. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de popper. Lad dem køle af. Rist derefter mandlerne, til de er gyldne, i ca. 2-4 minutter. Lad dem køle af. Rist korianderfrø og fennikelfrø, til de dufter. Lad dem køle en smule af, og knus dem i en morter.
  2. Bland sesamfrø, mandler, koriander- og fennikelfrø sammen med salt, lakridspulver og chili.
  3. Kylling: Gnid kyllingelårene med lidt olivenolie, og steg dem i en 220 grader varm ovn i ca. 30-35 minutter, eller grill dem på en varm grill, til de er gennemstegte.
  4. Drys kyllingelårene med dukkah, og server straks, gerne med en fyldig salat til.

Tip: Kyllingen er god med en grov kålsalat og masser af godt brød til at søbe resten af dukkahen op med.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden