Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fotos: Henrik Kastenskov.

Fotos: Henrik Kastenskov.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rabarbersaft og rabarberkompot

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til cirka 2,5 liter saft(kompot til cirka 10 personer)


Ingredienser:

2 kg rabarber
2 l vand
400 g rørsukker
korn af 2 stænger vanilje
1 økologisk citron

En skefuld rabarberkompot gør underværker i morgenens yoghurt, og den er som skabt til kylling, stegt rødspætte og sommervildt – og så smager den jo skønt til næsten alle former for desserter.

Fortyndes rabarbersaft med vand, bliver den til en ren og supersund saftevand, men den er også dejlig som en drink tilsat lidt vodka eller cava.

Sådan gør du

Vask rabarberne godt,og skær stænglerne i 3 cm lange stykker. Kog rabarberstykkerne møre i en gryde med vand, sukker, vanilje, citronskal og -saft i ca. 15 minutter. Hæld det i en sigte over en skål – nu har du rabarberkompot i sigten og saft tilbage i skålen.

Hæld saften på rene, skoldede flasker og sæt dem på køl. Kom kompotten i en plastbeholder, og sæt også den på køl.

Husk, at holdbarheden er kort, da der ikke er tilsat nogen form for konservering.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden