Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Citrusfrisk. Citron er den bærende smagskomponent i denne kage, men det kunne også have været vanilje eller eventuelt chokoladestykker. Glasuren er en mere eller mindre klassisk gulerodskagefriskost, men det kunne også være noget andet, hvis man har andre præferencer.
Foto: JOACHIM ADRIAN

Citrusfrisk. Citron er den bærende smagskomponent i denne kage, men det kunne også have været vanilje eller eventuelt chokoladestykker. Glasuren er en mere eller mindre klassisk gulerodskagefriskost, men det kunne også være noget andet, hvis man har andre præferencer.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pastinakkage og citroncreme

Denne kage får et saftigt indre af pastinak, som har en sødme, der gør dem meget passende til brug i dessertkøkkenet – i øvrigt ligesom de fleste andre rodfrugter.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan gør du:
Kog pastinakkerne med skind på, til de er godt møre, og lad dem køle ned i isvand eller i køleskabet.

Pil skindet af dem som med kogte kartofler, og riv dem på et groft rivejern. Det yderste af pastinakken kan være svært at få til at tage fat på rivejernet, så der kan man slutte af med at hakke færdigt i hånden. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem med sukkeret, til det er opløst. Tilsæt mel og bagepulver ved lav hastighed, til det er rørt ud, og tilsæt citronskal, citronsaft og olien. Til sidst vendes den revne pastinak i.

Bag kagen ved 160 grader i ca. en time. Stik en nål i kagen for at se, om den er færdigbagt. Hvis nålen kan trækkes ud, uden at der sidder dej på den, er den færdig.
Glasur:
Pisk sukker og flødeost, til det er blødt, og tilsæt citronskallen. Spred ud på kagen, når den er kølet tilstrækkeligt ned.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • 
    Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

    Du lytter til Politiken

    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

    Henter…

    Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

  • Du lytter til Politiken

    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

    Henter…

    I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

  • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden