Citrusfrisk. Citron er den bærende smagskomponent i denne kage, men det kunne også have været vanilje eller eventuelt chokoladestykker. Glasuren er en mere eller mindre klassisk gulerodskagefriskost, men det kunne også være noget andet, hvis man har andre præferencer.
Foto: JOACHIM ADRIAN

Citrusfrisk. Citron er den bærende smagskomponent i denne kage, men det kunne også have været vanilje eller eventuelt chokoladestykker. Glasuren er en mere eller mindre klassisk gulerodskagefriskost, men det kunne også være noget andet, hvis man har andre præferencer.

Opskrifter

Pastinakkage og citroncreme

Denne kage får et saftigt indre af pastinak, som har en sødme, der gør dem meget passende til brug i dessertkøkkenet – i øvrigt ligesom de fleste andre rodfrugter.

Opskrifter

Sådan gør du:
Kog pastinakkerne med skind på, til de er godt møre, og lad dem køle ned i isvand eller i køleskabet.

Pil skindet af dem som med kogte kartofler, og riv dem på et groft rivejern. Det yderste af pastinakken kan være svært at få til at tage fat på rivejernet, så der kan man slutte af med at hakke færdigt i hånden. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem med sukkeret, til det er opløst. Tilsæt mel og bagepulver ved lav hastighed, til det er rørt ud, og tilsæt citronskal, citronsaft og olien. Til sidst vendes den revne pastinak i.

Bag kagen ved 160 grader i ca. en time. Stik en nål i kagen for at se, om den er færdigbagt. Hvis nålen kan trækkes ud, uden at der sidder dej på den, er den færdig.
Glasur:
Pisk sukker og flødeost, til det er blødt, og tilsæt citronskallen. Spred ud på kagen, når den er kølet tilstrækkeligt ned.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce