Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Thea Grav Rosenberg
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hjemmelavet gløgg

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser:

Gløggessens
1 fl. kraftig rødvin
250 g brun farin
20 g kanel i stænger
20 g hel allehånde
20 g hel nelliker
10 g hel kardemomme

Gløgg
1,5 liter kraftig rødvin
2 dl brun rom
2 dl Brøndumsnaps
Skal af 1 appelsin
2 dl frisk appelsinsaft
4 dl rosiner
100 gram mandler
3 dl portvin

Sådan gør du

  1. Essensen fremstilles ved at hælde rødvin i en gryde, tilsætte krydderierne og lade det varme op – uden at det koger. Lad det køle af i gryden. Si krydderierne fra, når varmen har aftaget.
  2. Til selve gløggen lægges rosinerne i blød i portvin - gerne i 24 timer.
  3. Bland essensen med mere rødvin, spiritus, skal og saft fra appelsinen. Varm det hele op til lige under kogepunktet. Tilsæt rosinlagen og mandlerne og nyd. Opskrift: Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden