Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Foto: Thea Grav Rosenberg
Opskrifter

Hjemmelavet gløgg

Opskrifter

Ingredienser:

Gløggessens
1 fl. kraftig rødvin
250 g brun farin
20 g kanel i stænger
20 g hel allehånde
20 g hel nelliker
10 g hel kardemomme

Gløgg
1,5 liter kraftig rødvin
2 dl brun rom
2 dl Brøndumsnaps
Skal af 1 appelsin
2 dl frisk appelsinsaft
4 dl rosiner
100 gram mandler
3 dl portvin

Sådan gør du

  1. Essensen fremstilles ved at hælde rødvin i en gryde, tilsætte krydderierne og lade det varme op – uden at det koger. Lad det køle af i gryden. Si krydderierne fra, når varmen har aftaget.
  2. Til selve gløggen lægges rosinerne i blød i portvin - gerne i 24 timer.
  3. Bland essensen med mere rødvin, spiritus, skal og saft fra appelsinen. Varm det hele op til lige under kogepunktet. Tilsæt rosinlagen og mandlerne og nyd. Opskrift: Hotel- og Restaurantskolen

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce