Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Saltbagt selleri med sorte oliven og ansjoser

Selleri bagt i saltdej er saftig og meget koncentreret i smagen. Samtidig gør den salte dej - bagt smuk og gylden i ovnen - retten til en visuel fornøjelse. Spis sellerien, som den er, eller server den som garniture til et stykke stegt kød.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

500 g mel

500 g salt

300 g vand

2 knoldselleri

150 g sorte oliven

60 g ansjoser

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 citron

Sådan gør du:

  1. Bland mel, salt og vand og ælt det sammen til en fast dej. Lad dejen køle ned og trække i min. en time og gerne til dagen efter.
  2. Rul dejen ud med en rullepind til den er maksimalt 1,5 cm tyk.
  3. Skær toppene og eventuelle små rødder fra sellerierne. De små og lidt skarpe knolde kan i værste fald lave hul i dejen. Skrub sellerierne grundigt fri for jordrester, skær evt. roden af sellerierne.
  4. Sæt dem på et en bageplade med bagepapir, og fold dejen henover dem. Dejen skal hele vejen rundt og dække knoldene godt. Bunden, der hviler på pladen, behøves dog ikke pakkes ind. Bag selleriene i en forvarmet ovn på 250 grader i 20 min. Sæt så varmen ned til 200, og bag videre i en time mere.
  5. Hak oliven og ansjoser, og tilsæt olien og citronsaften.
  6. ’Skalper’ toppen af de saltbagte sellerier, og server dem med et par skeer i og vinaigretten ved siden af. Undgå at spise skrællen og det alleryderste lag af sellerien, da den kan forekomme lidt for salt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden