Mør knold. Den salte dej gør selleriens i forvejen markante smag endnu tydeligere. Bedst bliver den, hvis man tilbereder den, til den er så mør, at man kan brække stykker af den med en ske.

Mør knold. Den salte dej gør selleriens i forvejen markante smag endnu tydeligere. Bedst bliver den, hvis man tilbereder den, til den er så mør, at man kan brække stykker af den med en ske.

Opskrifter

Saltbagt selleri med sorte oliven og ansjoser

Selleri bagt i saltdej er saftig og meget koncentreret i smagen. Samtidig gør den salte dej - bagt smuk og gylden i ovnen - retten til en visuel fornøjelse. Spis sellerien, som den er, eller server den som garniture til et stykke stegt kød.

Opskrifter

4 personer

Ingredienser

500 g mel

500 g salt

300 g vand

2 knoldselleri

150 g sorte oliven

60 g ansjoser

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 citron

Sådan gør du:

  1. Bland mel, salt og vand og ælt det sammen til en fast dej. Lad dejen køle ned og trække i min. en time og gerne til dagen efter.
  2. Rul dejen ud med en rullepind til den er maksimalt 1,5 cm tyk.
  3. Skær toppene og eventuelle små rødder fra sellerierne. De små og lidt skarpe knolde kan i værste fald lave hul i dejen. Skrub sellerierne grundigt fri for jordrester, skær evt. roden af sellerierne.
  4. Sæt dem på et en bageplade med bagepapir, og fold dejen henover dem. Dejen skal hele vejen rundt og dække knoldene godt. Bunden, der hviler på pladen, behøves dog ikke pakkes ind. Bag selleriene i en forvarmet ovn på 250 grader i 20 min. Sæt så varmen ned til 200, og bag videre i en time mere.
  5. Hak oliven og ansjoser, og tilsæt olien og citronsaften.
  6. ’Skalper’ toppen af de saltbagte sellerier, og server dem med et par skeer i og vinaigretten ved siden af. Undgå at spise skrællen og det alleryderste lag af sellerien, da den kan forekomme lidt for salt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden