Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Simresovs. Det er en langtidsaffære at koge fond til sin sovs over bål, 5-6 timer bruger bålmændene.
Foto: Kurt Rodahl Hoppe

Simresovs. Det er en langtidsaffære at koge fond til sin sovs over bål, 5-6 timer bruger bålmændene.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brun sovs over bål

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brun sovs skal der være nok af. Og når den er lavet udenfor over bål over en hel dag, er der ikke et øje tørt. Du skal starte, ca. 8 timer før sovsen skal serveres. Køb kraftben hos en slagter.

Sådan gør du:

1. Fyr op under en stor jerngryde over bål. Den skal være varm. Rens grøntsagerne, og skær dem i grove stykker. Kom olie i gryden, og brun kødben og indmad ad flere omgange. Det skal være seriøst brunet, og det gør man ved kun at lægge ét lag kødben i ad gangen.

2. Kom det brunede kød, grøntsagerne, laurbærblade, timian og peber i gryden. Hæld vand på, til det dækker, og lad nu fonden småkoge under låg i 5-6 timer. Sigt den, hæld den tilbage i gryden, og lad den koge ind uden låg til 1/3, og hæld den over i en skål.

3. Steg hakkede skalotteløg klare i godt med smør. Tilsæt rødvin, og kog det ind til 1/3. Tilsæt den indkogte fond, og kog det ind til halvdelen. Pisk melet ud i lidt af fløden, til det er klumpfrit – giv den gas en rum tid. Hæld jævningen i sovsen i en tynd stråle under piskning. Farv eventuelt sovsen med lidt kulør, og smag den til med ribsgele, salt og peber. Tilsæt resten af fløden, hvis du ønsker en mere lind og fed sovs. Mælk kan også bruges.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden