Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Påskebordet. Lammestegen er rullet med hvidløg, det hører sig til, og tørrede figner. De sødlige linser, som er krydret med både spidskommen og chiliflager passer godt til og får modspil af den syrlige appelsin-fennikelsalat.
Foto: Columbus Leth

Påskebordet. Lammestegen er rullet med hvidløg, det hører sig til, og tørrede figner. De sødlige linser, som er krydret med både spidskommen og chiliflager passer godt til og får modspil af den syrlige appelsin-fennikelsalat.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få inspiration til en sjov og hyggelig påskefrokost

Chips med mayodip, lammerullesteg og frugtnøddebrød er Tina Scheftelowitz’ påskebud.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uuuhhuuu, det er påske. Solen skinner endelig, vi kommer ud af vores vinterhuler og inviterer gæster. Men puha for et kæmpe projekt, det er at have dem på besøg. Der skal gøres rent og laves mad til den store guldmedalje.

Især er det hårdt for mange børnefamilier, som har for meget om ørerne til at være på forkant med alt. Jeg har før skrevet om det at involvere sine gæster i madlavningen – og jeg gør det gerne igen.

Det starter med en sms: ’Jeg holder påskefrokost. Kom og vær med på køkkenholdet. Kom varmhjertet eller tomhændet – eller medbring noget alkoholisk, kulinarisk eller åndrigt’. Scenen er sat: Vi hjælpes ad. Læs: Det bliver sjovt, og man bidrager, hvis man har tid og lyst.

LÆS ARTIKEL

Uddeliger
Det nemmeste at uddelegere er desserten – i denne menu kunne det være brødet og osten. Så mange, der er plads til i køkkenet, kommer nogle timer før og laver maden med mig, så lærer de måske også hinanden at kende (på en ny måde) over grøntsagssnitteriet, som der jo er en del af i mit køkken.

Selve frokosten starter med lidt nipperier, chips og krydret mayonnaisedip – for at få noget ægget med i påskemenuen. Måske rører jeg mayoen selv – eller den første køkkenskriver bliver sat i gang med det.

Vi skal have lam, som det hører sig til i påsken. En rullesteg med figner, rosmarin, citronskal og hvidløg – det er ikke for ingenting, at jeg træder sandalerne flade i Andalusien her i foråret.

Hertil en varm linseret med spidskommen, røget paprika og spinat og endelig en sprød, saftig og frisk salat som modspil til det søde og bløde i lammet og linseretten.

Mit arbejde består mest i at planlægge menuen og købe ind. De, som ikke laver mad, spørger altid, om de kan tage noget med. Det kan jo være drikkevarer eller en sang, leg eller tale. Hvis en ingrediens til maden er lidt besværlig at få fat i, får jeg en af køkkenhjælperne, som bor i nærheden af specialforretningen eller kører forbi, til at tage den med.

Afslappet stemning

Min gode erfaring er, at når man tager lidt løsere på dogmerne omkring værtsrollen, hvor værterne skal lave det hele selv, og involverer sine gæster, bliver atmosfæren mere fri, afslappet og hyggelig. Fordi værterne er det. Og fordi deltagerne bliver rystet sammen på smukkeste vis.

LÆS OGSÅ

Pyt med, at maden er klar en time senere, end gæsterne er inviteret til, vi hygger os nemlig undervejs, og de, som kommer på klokkeslettet, bliver sat til at dække bord.

I fællesskabets ånd bliver det ikke endnu et projekt at have gæster, men en ren fornøjelse. God påskefrokost!

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden