Grillmad. Kokken Louisa Lorang smider alt på grillen. Hun mener det er ærgeligt kun at grille kødet, når både grøntsager og frugt kun bliver bedre af at få en røget smag.
Foto: Anders Schønnemann (arkiv)

Grillmad. Kokken Louisa Lorang smider alt på grillen. Hun mener det er ærgeligt kun at grille kødet, når både grøntsager og frugt kun bliver bedre af at få en røget smag.

Opskrifter

Kål, kartofler, kød og mojito: Smid det hele på grillen

Når der er gang i gløderne, griller Louisa Lorang både drink, forret og hovedret.

Opskrifter

Det er ifølge kokken Louisa Lorang »helt hamrende sygt« kun at smide bøffen på grillen, mens kartofler, grøntsager og andet tilbehør bliver lavet imens på komfuret inden døre.

Kød og grønt må gerne tænkes sammen ude på gløderne, som hun gør det i sin nye bog ’Grillbar’ – uden at det behøver at blive en videnskab:

»Der er helt karikeret to grilltyper – dem, der bare smider en bøf på grillen og spiser købt kartoffelsalat til, og dem, der har gadgets og vejer deres rub af i nanogram. Jeg er ingen af delene. Grillen fungerer som et basiskomfur for mig. Der er direkte og indirekte varme, låg er fint, og man kan bage, og det er så også det. Jeg håber, at jeg kan ramme den der mellemvej i bedste hausfraustil«.

LÆS ARTIKEL

Hun kan godt lide grill, fordi det går hurtigt, fordi det skaber en afslappet stemning, når man har gæster, og fordi røgsmagen er rigtig god – både til kød og grønt:

»Det går rigtig hurtigt at grille grønt, man skal holde øje med det. Grøntsager kan godt blive lidt kedelige og tørre, når de grilles, så jeg giver dem en lille smule olie inden, nærmest bare med fingrene, så de ikke drypper ned i gløderne«, fortæller hun.

Men endnu bedre er det at smide grøntsagerne i en dressing efter turen over gløder, for selv med en olieberøring kan de godt være lidt flade:

»Jeg smider de varme grøntsager ned i en dressing, gerne en simpel vinaigrette, når de er taget af grillen, og så suger de helt vildt af dressingen. De bliver næsten lidt lynsyltede, hvis der er god syre i din vinaigrette. Det er sindssygt dejligt«.

Også kød, f.eks. oksefilet eller gris i supertynde skiver, virker godt, når det efterfølgende får et marinadebad:

»Det er ellers en klassiker at give kødet smag fra en tør rub, for så drypper den våde marinade ikke ned i gløderne – tit er problemet med grillmarinader, at der er for meget sukker i, og det brænder. Med tynde strimler kan man sagtens få røgsmagen med fra grillen og smide det ned i en dressing bagefter«.

»Man kan også lave retterne her på en grillpande. Underligt nok giver en grillpande – hvis temperaturen er høj nok – den lidt brændte og gode røgsmag«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden