Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kyllingen, som har bagt med hyldesaft og nye løg, passer fint med de sødesyrlige jordbær og kartoflerne med røgsmag fra rygeosten.
Foto: Columbus Leth

Kyllingen, som har bagt med hyldesaft og nye løg, passer fint med de sødesyrlige jordbær og kartoflerne med røgsmag fra rygeosten.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sæsonens bedste: Kylling i hyldeblomst med jordbærsalsa og sommermos

Uhmmm søde, milde sommerløg, som ligger og svupper i skysauce fra kyllingen, sød hyldeblomstsaft og syrlig citronsaft.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

1 kg nye løg

1 stor kylling

1 dl koncentreret hyldeblomstsaft

skal af 1 økocitron

1/2 dl friskpresset citronsaft

1 tsk. dildfrø eller kommen, kan udelades

lille bundt dild, kan udelades

10 hyldeblomster

salt og peber

Sådan gør du:

  1. Rens løgene, og del dem i top og bund. Skyl løgtoppene grundigt, og dryp dem af. Læg dem i en lille bradepande. Halver løgene, og læg dem ovenpå. Drys med salt og peber.
  2. Bland hyldeblomstsaft, citronskal, citronsaft og dildfrø. Rens kyllingen for fedt og indmadsrester, skyl den hurtigt og tør den. Fyld den med den friske dild, citronrester og hyldeblomster, og drys den med salt og peber på ryggen. Læg den med brystet opad oven på løgene. Omrør saften, og hæld den forsigtigt over kyllingen, og drys den med salt og peber.
  3. Steg kyllingen i ovnen ved 200 grader uden varmluft i en time. Dæk den eventuelt til, hvis den bliver mørk. Server den i bradepanden med et drys hyldeblomster på.

Sommermos med nye kartofler, rygeost og birkes

En varm, grov mos af nye kartofler vendt med rygeost og ristede blå birkes. Mere sommerligt bliver det ikke.

4 personer

Ingredienser

1 spsk. blå birkes

600 g nye kartofler

evt. kogevand

1/2 bæger rygeost af skummetmælk (ca. 85 g)

salt

Sådan gør du:

  1. Rist de blå birkes på en varm, tør pande, til de popper.
  2. Kog kartoflerne møre uden salt. Hæld kogevandet fra kartoflerne, og gem lidt af det.
  3. Mos kartoflerne groft, tilsæt lidt kogevand og halvdelen af de ristede birkes, rygeosten og salt, vend hurtigt rundt og smag til. Drys med de resterende birkes.

Jordbærsalsa

Jordbær er et interessant bekendtskab i det salte køkken. Hvis du har dild tilbage fra kyllingen, så kom lidt friskhakket i salsaen her.

4 personer

Ingredienser

250 g jordbær

2 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft

1 spsk. balsamicoeddike

salt og peber

Sådan gør du:

  1. Nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Bland saft, balsamico, salt og peber, og smag til.
  2. Tidligst 1/2 time før serveringen: Bland jordbær og saft. Lad gerne salsaen trække i køleskabet. Kværn lidt peber over ved serveringen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden