0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Grøntsagsfond

En grøntsagsfond bliver ikke tyk i konsistensen som en kødfond gør – det er proteinen i kødet, der tykner. En grøntsagsfond er godt til alle de ting, hvor du vil hælde vand i din ret: suppe, saucer og gryderetter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joachim Wichmann
Foto: Joachim Wichmann

Det gode miks. I princippet kan du putte alle slags rodfrugter i en grøntsagsfond – men den vil selvfølgelig tage karakter af det, du putter i den. Hvis man er moderat i blandingsforholdet mellem de enkelte grøntsager, får man en fin smag. Nogle gange kan man købe rodfrugtblandinger eller ’suppeurter’ i supermarkederne – der har du ofte alle ingredienserne til en grøntsagsfond.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

ca. 6–10 liter alt efter hvor stor din gryde er

Ingredienser:

6 gulerødder
1 knoldselleri
4 løg
1 lille bdt. bredbladet persille
2 laurbærblade
1 spsk. groft salt
vand til det dækker

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden