0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Chokoladetærte med vaniljeis og appelsinsirup

Denne chokoladetærte smager godt i sig selv, men endnu bedre i selskab med en kugle hjemmelavet vaniljeis.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

All in. Når nu vi har besluttet at holde en fridag fra nytårskuren, giver vi den gas med denne syndige chokoladetærte.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

1. Vaniljeis: Æggeblommerne piskes med sukkeret, til de er lyse og skummende. Kog mælk og fløde op med vaniljen. Hæld lidt efter lidt den kogende mælkefløde i æggemassen, mens der piskes. Kom derefter det

hele tilbage i gryden, og legér massen under konstant omrøring, til den når ca. 85 grader. Den må ikke koge. Afkøl ismassen, og frys den i en ismaskine.

Efterfrys den.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts