0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Hvedefri hveder

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Sådan gør du

Dejen røres på maskine. Vandet lunes til det er håndvarmt og hældes i røreskålen. Letmælk og fiberhusk tilsættes blandingen.

Blandingen røres i 5 minutter så fiberhusk gelerer. Æggene tilsættes. Melsorterne, margarine, sukker, smuldret gær og krydderier tilsættes. Røres i 15 minutter.

Hæver tildækket i 30 minutter et lunt sted. Hænderne smøres ind i olie inden dejen håndteres. Dejen slås sammen med knyttet hånd i røreskålen.

Vendes ud på bordet og rulles til en tyk pølse. Deles i 12 lige store stykker. Bollernme trilles i hænderne til høje boller og stilles med lille afstand i en lille bradepande ca 25x32 beklædt med bagepapir.

Hæver lunt, tildækket med let fugtigt klæde indtil bollerne rører ved hinanden. Pensles med mælk eller vand. Bages ved 250 grader i 12-15 minutter.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce