Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Line Falck
Foto: Line Falck
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sojastegte nudler med kantareller, spinat, gulerødder og edamame-bønner

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 2 personer

Ingredienser:

150-200 g kinesiske ægnudler
200 g edamame-bønner eller 100 g fine grønne ærter
4 forårsløg
250 g kantareller eller andre svampe
2-3 gulerødder
250 g frisk babyspinat eller 2 kugler hel frossen spinat (optøet)
1 spsk olie
Ca. 1 spsk soja eller tamari
1 spsk citronsaft

Sådan gør du:

Sæt vand over i to gryder og bring det i kog

Edamame-bønner:
Hæld de frosne bønner i letsaltet, kogende vand. Kog dem 3-4 minutter, til de er sprøde indeni.

Hæld dem i en sigte, drys med salt og lad dem stå 5-10 minutter, til de er håndvarme. Bælg dem som friske ærter.

Grøntsagerne:
Skyl forårsløg og skær roden af. Skær forårsløgene i ringe. Skyl kantarellerne hurtigt i koldt vand eller børst nåle og jord af dem.

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Skyl spinaten, til den er fri af jord, og lad den dryppe godt af.

Kog ægnudlerne og lad vandet løbe fra i et dørslag.

Steg forårsløg, gulerødder og kantareller i olie 2-3 minutter.

Tilsæt soja eller tamari, citronsaft, bønner eller ærter og bland sammen. Vend derefter med de varme nudler og spinat i et par minutter. Lad spinaten falde sammen.

Smag retten til med soja eller tamari.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden