Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Curry. Få varmen på en curry med sød kartoffel.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Curry med søde kartofler

Varm og krydret curry, der er perfekt til en kold vinterhverdagsaften.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
4 personer
  • 100 g aubergine
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 10 g ingefær
  • 2 spsk. olie til stegning, f. eks. kokosolie
  • 1,5 spsk. stærk karry
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. spidskommen
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2-3 søde kartofler, ca. 200 g
  • 200 g frosne grønne bønner
  • limesaft

Tilbehør

  • chilisauce
  • kogte ris

Topping

  • frisk koriander
  • 3 spsk. ristet kokos

Sådan gør du:

1. Skær auberginen i tern. Vend dem i olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 2 minutter.

2. Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Varm olie op i en stor gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien, og tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen. Lad krydderierne ’brænde’ en smule af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad tomaterne koge med i ca. 5 minutter, og tilsæt derefter kokosmælk.

3. Skræl kartoflerne, og skær dem ud i mundrette tern. Kom dem i gryden, og lad det hele simre i ca. 20 minutter, eller indtil kartoflerne er møre. Kom bønnerne i gryden, og lad dem simre med i ca. 3-4 minutter. Smag retten til med limesaft, salt og eventuelt en smule chili.

4. Server retten med masser af frisk koriander, mynte, ristet kokos og eventuelt kogte ris.

TIP: Du kan variere retten med andre grøntsager. F.eks. blomkål eller peberfrugt. Vil du have en fyldigere ret, kan du tilsætte enten røde linser eller kikærter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden