0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Med en smag, man ikke lige glemmer: Hvid chokolade-cheesecake med rabarber og lime

Min yndlingscheesecake af alle. Fløjlsblød og forårsfin.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Maja Ambeck Vase
Foto: Maja Ambeck Vase

Den grønne citrusfrugt lime står ofte i skyggen sin gule storebror, citronen. Det er synd, for lime klæder mange søde sager og kager genialt godt.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

8-10 personer

Ingredienser

Kiksebund
120 g havrekiks
60 g smør

Ostemasse
3 blade husblas
saft af 3 økologiske limefrugter
150 g hvid chokolade
150 g flødeost
100 g sukker
150 ml piskefløde

Rabarbergelé
1 blad husblas
100 g rabarbersaft

Sådan gør du:

  1. Kiksebund: Kom kiks i en blender, og blend dem til krummer. Smelt smør, og rør det i krummerne. Placer en moussering (16 cm i diameter) på et skærebræt beklædt med bagepapir, og fordel massen heri. Tryk den godt sammen med fingrene. Sæt bunden i køleskabet.
  2. Ostemasse: Udblød husblas i koldt vand. Varm limesaft op i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm.
  3. Pisk flødeost og sukker let og luftigt i en skål. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og vend den forsigtigt i ostemassen. Hæld den håndvarme limesaft i massen i en tynd stråle, mens du pisker. Pisk fløden let til skum, og vend den forsigtigt i.
  4. Fordel massen oven på kiksebunden, og sæt kagen i køleskabet i 3-4 timer eller natten over.
  5. Rarbarbergelé: Udblød husblas i koldt vand. Varm rabarbersaft op i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme rabarbersaft. Lad saften køle af til håndvarm, og hæld den forsigtigt oven på ostemassen. Sæt kagen tilbage i køleskabet, indtil geleen har sat sig.
  6. Ved servering: Pynt kagen med lidt frysetørret hindbærpulver.

Tip: Mousseringe kan bl.a. købes i Kunst og Køkkentøj og på nettet.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter