Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Der er masser af varme krydderier i karrypastaen, og sammen med æg, aubergine og ris giver det et fuldt måltid.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hårdkogte æg i spicy karrysauce

Denne ret er perfekt, hvis du gerne vil skære ned på dit kødindtag - du får masser af gode proteiner fra æggene og masser af smag fra den fyldige sauce, og jeg vil næsten garantere, at du ikke mangler kødet.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

Karry

2 fed hvidløg

1 rødløg

10 g ingefær

1/2 rød chili

1 tsk. koriander

2 tsk. spidskommen

1 tsk. sennepsfrø

5 g frisk gurkemeje

olie til stegning

2 ds. hakkede tomater

2 dl kokosmælk

Æg og stegt aubergine

1 lille aubergine

olie til stegning

8 hårdkogte æg

1/2 bdt. koriander

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne til karrypastaen i en lille minihakker eller blender, og blend det hele godt sammen, indtil det har konsistens som en pasta. Varm en skefuld olie op på en pande, og svits pastaen i ca. 1 minut. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk, og lad det simre i ca. 1 time.
  2. Skær auberginen ud i tynde, lange strimler eller små tern, og steg dem i olie på en pande, indtil de er helt bløde og gyldne. Tip: Lad være med at spare på olien, når du steger aubergine – retten bliver meget bedre, hvis auberginestykkerne er helt bløde og ikke seje og hårde.
  3. Smag saucen til efter 1 time med salt og evt. chili – tilsæt auberginestykkerne, og lad dem simre med i ca. 10 minutter.
  4. Pil de hårdkogte æg, halver dem, og kom dem i saucen inden servering. Pynt med masser af friske koriander og evt. rød chili. Server retten med kogte ris.

Godt at drikke til - vinanmelder Henrik Steen Andersen anbefaler: Til karryretten, der er den mest hotte, skal der være lidt sødme eller rigdom – så enten en kabinett riesling fra Tyskland eller en pinot gris fra Alsace.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden