Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Delikat. De sprøde sommeræbler kan både bruges i det salte og det søde køkken.
Foto: Maja Vase (arkiv)

Delikat. De sprøde sommeræbler kan både bruges i det salte og det søde køkken.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Æblesæsonen er over os: Fem suveræne opskrifter fra vores madskribenter

'Et æble om dagen holder doktoren væk'. Sådan lyder det gamle ordsprog. Om det holder, kan vi ikke garantere. Men lækkert bliver det i hvert fald.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De friske sommeræbler - der bl.a. tæller Rød Gråsten, Guldborg, Sunrise og Discovery - er allerbedst i september, og det er derfor med at udnytte dem, inden det er for sent.

Derfor har vi gravet i arkivet og fundet fem opskrifter, hvor æblerne enten spiller hovedrollen eller fungerer som delikat sursødt tilbehør. Æbler fungerer fremragende i det salte køkken, så man kan med fordel tænke ud over de gamle klassikere som æblecrumble og mormors æblekage. Her kommer lidt kreativt input til leg i køkkenet.

Forret: Christian Puglisis bagte kartoffel med muslingefrikasse og æble

Foto: Christian Puglisi (arkiv)

De friske sommeræbler er et oplagt valg til denne frikasse, da de tilføjer god syrlighed og et friskt bid til den ellers let flødetunge anretning.

LÆS OPSKRIFTEN HER

Det sunde valg: Salat med grønkål, kylling, æbler og sojadressing

Nadia Mathiasens asiatisk inspirerede dressing går fint i spænd med nordiske klassikere som grønkål og æbler.

LÆS OPSKRIFTEN HER

Hovedret: Nomas oksehaler med mørk øl, æble or jordskok

René Redzepi og hans hold af superdygtige kokke på Noma delte tilbage i 2010 denne opskrift med Politiken.

Og her skal der bruges æbler i forskellige afskygninger: Både som eddike, som juice og i sin grundform, altså bare som frugt.

LÆS OPSKRIFTEN HER

Hovedret: Thomas Rodes æbleflæsk med skalotter og svampe

Thomas Rode bruger det afdryppede fedt fra svinekødet til at stege skalotter, svampe og æbler i. Derved forstærkes den gode smag fra grisen, når retten til sidst samles.

LÆS OPSKRIFTEN HER

Desserten: Maja Vases æbletærte med saltkaramel

Foto: Maja Vase (arkiv)

I skal selvfølgelig ikke snydes for en dessertopskrift.

Her leger dessertdronningen Maja Vase med æbler, og det er der kommet denne smukke æbletærte ud af. Et godt tip er at bløde de tyndtskårne æbler lidt i mikroovnen - så er det lettere at rulle dem sammen til de fine små roser, som I kan se herover.

LÆS OPSKRIFTEN HER

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden