0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dahl med blomkålsrelish

Dahl er en både nem, billig og dejlig ret.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

De fermenterede blomkål kan sagtens bruges til andre gryderetter – de er friske i smagen, og det er rart, når der er et koldt, knasende eller sprødt element i en cremet gryderet.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

Fermenteret blomkål
1 blomkål
4 forårsløg
10 g frisk gurkemeje
2 spsk. sennepsfrø
20 g havsalt
1 l vand

Dahl
4 fed hvidløg
15 g ingefær
1 spsk. spidskommen
1 spsk. stødt koriander
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. gurkemeje
1 løg
2-3 spsk. olie
1 kanelstang
4 kardemommekapsler
2 gulerødder
1 æble
1 ds. flåede tomater
3 dl røde linse
5 dl vand
1 dåse kokosmælk
limesaft
salt

Sådan gør du:

  1. Fermenteret blomkål: Skær blomkålen ud i små buketter, og hak forårsløget fint. Kom begge dele i en skål, og bland det med revet gurkemeje og sennepsfrø. Kom blandingen i et patentglas.
  2. Rør salt ud i vandet, og hæld det over blomkålsblandingen – sørg for, at vandet dækker alle grøntsagerne. Luk glasset og lad det stå på køkkenbordet i ca. 5-7 dage – husk at åbne glasset de første par dage, så der ikke skabes overtryk. Smag på det efter 5 dage, og stil det i køleskabet, når du synes, det smager godt – det skal gerne smage både syrligt og salt og have en let perlende fornemmelse.
  3. Dahl: Pil hvidløg, skræl ingefæren og kom det sammen med spidskommen, koriander, sennepsfrø og gurkemeje i en minihakker – blend det godt sammen. Pil og hak løget.
  4. Varm olie op i en pande, og svits krydderiblandingen i ca. 2 minutter sammen med hakket løg. Tilsæt kanelstang og kardemommekapsler sammen med små tern af gulerod og æble, flåede tomater, skyllede linser og vand.
  5. Lad det hele simre under låg i ca. 35-40 minutter – tilsæt kokosmælk og evt mere vand, hvis retten virker for tør. Lad det simre yderligere i 5 minutter. Smag til med limesaft og salt.
  6. Server dahlen med en skefuld blomkålsrelish på toppen.

Tip: Blomkålsrelish på toppen kan undlades, hvis du ikke vil eller har tid til at kaste dig ud i fermenteringen.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter