Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Der er smæk på både smag og farver i den her curry.
Foto: Ditte Ingemann

Der er smæk på både smag og farver i den her curry.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Curry med søde kartofler og kokos

Den søde kartoffel er helten i mit køkken. Især i denne velsmagende curry.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

100 g aubergine

2 spsk. olivenolie

salt

1 løg

2 fed hvidløg

ca. 10 g ingefær

2 spsk. olie til stegning

1,5 spsk. stærk karry

1 spsk. gurkemeje

1 spsk. spidskommen

2 ds. hakkede tomater

1 ds. kokosmælk

2-3 søde kartofler

200 g frosne grønne bønner

limesaft

chilisauce

kogte ris

frisk koriander

3 spsk. ristet kokos

Sådan gør du:

  1. Skær auberginen i tern. Vend demi olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  2. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint sammen med ingefæren. Varm olie op i en stor gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien og tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen. Ladkrydderierne brænde en smule af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad tomaterne koge med i ca. 10 minutter, og tilsæt derefter kokosmælk.
  3. Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette tern og kom dem i gryden. Lad det hele simre i ca. 40 minutter, eller til kartoflerne er møre.
  4. Kom bønnerne og de bagte auberginer i gryden, og lad dem simre med i ca. 3-4 minutter. Smag retten til med limesaft, salt og eventuelt en smule chilisauce.
  5. Server retten med masser af frisk koriander, ristet kokos og evt. kogte ris.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden