0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Curry med søde kartofler og kokos

Den søde kartoffel er helten i mit køkken. Især i denne velsmagende curry.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Der er smæk på både smag og farver i den her curry.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

100 g aubergine
2 spsk. olivenolie
salt
1 løg
2 fed hvidløg
ca. 10 g ingefær
2 spsk. olie til stegning
1,5 spsk. stærk karry
1 spsk. gurkemeje
1 spsk. spidskommen
2 ds. hakkede tomater
1 ds. kokosmælk
2-3 søde kartofler
200 g frosne grønne bønner
limesaft
chilisauce
kogte ris
frisk koriander
3 spsk. ristet kokos

Sådan gør du:

  1. Skær auberginen i tern. Vend demi olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  2. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint sammen med ingefæren. Varm olie op i en stor gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien og tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen. Ladkrydderierne brænde en smule af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad tomaterne koge med i ca. 10 minutter, og tilsæt derefter kokosmælk.
  3. Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette tern og kom dem i gryden. Lad det hele simre i ca. 40 minutter, eller til kartoflerne er møre.
  4. Kom bønnerne og de bagte auberginer i gryden, og lad dem simre med i ca. 3-4 minutter. Smag retten til med limesaft, salt og eventuelt en smule chilisauce.
  5. Server retten med masser af frisk koriander, ristet kokos og evt. kogte ris.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts